<h2>ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ</h2><p>ΝΤΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.petrineskatoikies.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ</h2><p>ΝΤΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.petrineskatoikies.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ</h2><p>ΝΤΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.petrineskatoikies.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ</h2><p>ΝΤΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.petrineskatoikies.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Πέτρινες Κατασκευές-Πέτρινες Κατοικίες-Καρπενήσι

Γιατί όλα τα κάστρα είναι πέτρινα;

Χώρα ορεινή στο μεγαλύτερο ποσοστό της η Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα το βασίλειο της πέτρας. Ασβεστόλιθοι, σχιστόλιθοι, σιδηρόπετρες, πωρόλιθοι, γρανίτες μάρμαρα αποτελούν χρωματιστά πετρώματα που αποκτούν μια απίστευτη ένταση εξαιτίας της καθαρότητας της ατμόσφαιρας και του φωτός.
 
Στα πέτρινα σπίτια το περίγραμμα ξεχωρίζει. Οι γωνιόλιθοι, τα αγκωνάρια είναι καλοπελεκημένοι όπως και οι παραστάδες θυρών και παραθύρων, ενώ η υπόλοιπη τοιχοποιία ποικίλει : μπορεί να είναι από ελάχιστα κατεργασμένους λίθους, να αποτελείται από πενταγωνικές πέτρες που σφηνώνουν μεταξύ τους με επάλληλες σειρές γωνιασμένων λίθων πελεκητών που δίνουν την εντύπωση βυζαντινού τρόπου κατασκευής. Η αναγκαιότητα της εποχής επέβαλε την ενσωμάτωση στα τοιχεία από πέτρα της ξυλοδεσιάς (ξύλινα καδρόνια, τραβέρσες δέντρων). Σήμερα η ξυλοδεσιά έχει αντικατασταθεί από οπλισμό με φόρμες περιμετρικά ανά 1 μέτρο καθώς και στις γωνίες, αποκτώντας ελαστικότητα σε ώρα σεισμού. Η πέτρινη κατασκευή υπακούει σε όλα τα βήματα της στους βιοκλιματικούς κανόνες.
 
Σήμερα η αρχιτεκτονική της πέτρας δημιουργεί αισθήματα νοσταλγίας και τάσεις εξιδανίκευσης. Παραπέμπει στη συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον και το σεβασμό του. Η φυσικότητα, η λειτουργικότητα, το πνεύμα οικονομίας αποτελούν ορισμένες αρετές των πέτρινων σπιτιών για τον άνθρωπο της πόλης και τον κατακερματισμένο τρόπο της σύγχρονης ζωής. Επαμεκτιμώνται πια τα λιτά και ελεύθερα σπίτια που είναι κατασκευασμένα με απόλυτα φυσικά υλικά.
 
Το πέτρινο σπίτι και τα οφέλη του.
 
Στα πέτρινα σπίτια, οι εσωτερικοί τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από βαριά και πυκνά υλικά για να έχουν αρκετή θερμοχωρητικότητα και φτάνουν τους 50-60 πόντους πάχος. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται εσωτερικές θερμοκρασίες 23-25 έως το πολύ 27 βαθμούς Κελσίου χωρίς κλιματιστικά, όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες φτάνουν ακόμη και τους 40-42 βαθμούς Κελσίου. Ομοίως, το χειμώνα η ζέστη που επικρατεί στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού διατηρείται για περισσότερο χρόνο χωρίς τη συχνή χρήση του καλοριφέρ (οικονομία καυσίμου). Για παράδειγμα, για ένα πέτρινο σπίτι (τοίχος 0,50cm) 189τ.μ. με καυστήρα απόδοσης 45.000-60.000 θερμίδων και με θερμοκρασία εσωτερικού χώρου 20-22οC, χρειάστηκε να καταναλωθεί 10lt/ημερησίως (κατά μέσον όρο) καυσίμου και χωρίς να χρησιμοποιηθεί το τζάκι του σπιτιού. Τα πέτρινα σπίτια αναπνέουν σωστά και είναι διάχυτο το αίσθημα της θερμικής άνεσης.

Πλεονεκτήματα πέτρινης κατασκευής.
 
· Φιλική προς το περιβάλλον
· Εξαιρετική αισθητική
· Μηδενικό κόστος συντήρησης
· Ιδανική για μακρόχρονη επένδυση
· Άριστη ηχομόνωση
· Διατήρηση ζέστης το χειμώνα και δροσιάς το καλοκαίρι
· Αντισεισμικότητα
 
Μέσα από την εμπειρία μας και τη μελέτη τόσων χρόνων στα πέτρινα σπίτια, η εταιρεία μας κατέληξε στον καλύτερο τρόπο κατασκευής . Ξεκινώντας από τα θεμέλια, που είναι και το βασικό μέρος της κατασκευής, μέχρι την τελειοποίηση της. Ο τρόπος κατασκευής αποτελείται από τα εξής στάδια: 
 
1. Βάση από πεδιλοδοκούς
2. Κατασκευή κρυφών κολόνων
3. Τοιχίο 0,50cm συμπαγή
4. Ηλεκτρικά - Υδραυλικά
5. Δέσιμο με κρυφά συνάζια
6. Ταβανοπάτωμα
7. Ξύλινη σκεπή